_Het verhaal van Kozijnshop

600% omzetgroei door online configureren.

Kozijnshop
Bekijk de video
Play
600%
omzetgroei
50%
meer bezoekers
Bart Voortman_ Co-owner Kozijnshop.nl
"Testen, optimaliseren en groeien: zo behalen we onze doelen"

De Smart Grow Formule helpt bedrijven aan twee kanten: operationeel met procesoptimalisatie en commercieel vlak met schaalbare groei. Samen met zijn businesspartner Jan Hendrik Pouw richtte Bart Voortman in 2016 Kozijnshop.nl op. Ze zaten toen nog op school. Nu, zes jaar later, staat er een stevig bedrijf met twaalf medewerkers en vijf miljoen omzet per jaar. We spraken Bart over de afgelopen jaren die in het teken stonden van testen, optimaliseren en groeien en hoe de Smart Grow formule voor een geweldige omzetgroei heeft gezorgd.

De uitdaging

Bart: "In de eerste maanden na de oprichting van Kozijnshop hebben we hard moeten werken om onze producten te verkopen. Pas na een jaar kwam er echt schot in de zaak. Het idee achter het online verkopen van kozijnen klopte, dat wisten we, maar de randvoorwaarden om echt te groeien waren er nog niet. Onze webshop werkte natuurlijk wel, maar er zaten teveel limieten aan. Het was niet genoeg om door te groeien, dus gingen we via ons netwerk in Rijssen op zoek naar een partij die ons bij die groei kon helpen. En zo zijn we bij CODE14 uitgekomen."

Voor ons was dit een hele mooie vraag. Deze jonge ondernemers wisten al dat ze in staat waren om online kozijnen te verkopen, maar dat moest op een schaalbare manier gaan gebeuren zodat er een duurzaam bedrijf gebouwd kon worden. Samen stelden we doelen op: een flinke omzetgroei, groei realiseren zonder het aannemen van veel extra mensen én groeien door meer online te converteren, zonder tussenkomst van medewerkers.

KozijnshopKozijnshop
"We werken nu vijf jaar samen en het overgrote deel van onze gestelde doelen hebben we ruimschoots behaald"

Framework als vertrekpunt

Vijf jaar geleden bestond Kozijnshop.nl uit een homepage, een configurator om je eigen kozijn samen te stellen en een webshop. Voor de zoekresultaten in Google is dat slecht nieuws, want de enige pagina die daar een hit opleverde, was de homepage. We begonnen daarom met het creëren van een framework voor het uitbouwen en optimaliseren van de website en webshop. Een framework vormt het fundament waarop alle software wordt gebouwd.

Bart: "Het framework hebben we vervolgens zelf ingevuld en dat was de basis voor onze verdere groei. Sindsdien werken we intensief samen, op een manier die we niet gewend waren maar die wel heel erg goed werkt: via sprints van twee weken, waarin we steeds weer een ander kleindeel van onze processen optimaliseren. Dat kan de customer journey door de website zijn, maar ook de manier waarop wij onze offertes opstellen. En het mooie is dat CODE14 iedere keer weer met goede ideeën komt over hoe we de webshop, de configurator of het proces aan de achterkant kunnen verbeteren. Dat komt ook doordat we nu al een paar jaar samenwerken. De jongens met wie we werken kennen ons bedrijf door en door, ze hebben ons proces in hun hoofd zitten en weten hoe ons product in elkaar zit. Dus we kunnen daar op hetzelfde niveau over sparren, dat is heel waardevol."

Testen, optimaliseren, groeien

Sprints en vaste teams op bepaalde projecten zijn voor ons dan ook de standaard. Het stelt ons in staat om snel te kunnen schakelen. De samenwerking met Kozijnshop.nl is een goed voorbeeld van hoe dat werkt. Het is een oneindig proces van testen, optimaliseren en groeien. De business digitaal accelereren dus.

Bart: "We zijn op dit moment druk bezig met het testen van de UX van onze configurator. We testen verschillende kleuren, knoppen, woorden. Alles wordt een maand lang A/B getest en na die maand weten we precies wat de optimale UX is, waardoor onze conversies verder toenemen ende omzet groeit. Dat gaat vaak met kleine percentages per sprint, maar ieder stukje conversiegroei is meegenomen. Hoe langer je op deze manier aan je processen werkt, hoe harder je groeit op de lange termijn."

Smart Grow

Dit traject raakt de kern van onze Smart Grow formule: deze procesmatige aanpak zorgt voor structurele commerciële groei en maakt bedrijven als Kozijnshop productiever, efficiënter en toekomstbestendiger, met hulp van technologie. We zorgden voor meer structurele omzet door het bouwen en optimaliseren van een configurator, een technisch erg complexe klus.

Want hoe eenvoudig het er aan de voorkant uitziet, zo ingewikkeld is het om er eentje te bouwen. Je hebt te maken met allerlei variabelen: maten, ramen, materialen en kleuren. Dat betekent dat we niet alleen de opdrachtgever, maar ook onszelf constant moeten verbeteren. Ook als het gaat om de operationele kant, waar we door het inrichten van een slimme architectuur en optimalisatie van processen zorgen voor een hogere efficiency. Het is een intens en soms ingewikkeld proces, maar het is wel dé manier om elkaar te laten groeien.

Bart: "Deze samenwerking is zo goed omdat CODE14 in staat is om snel tot werkbare oplossingen te komen, passend binnentijd en budget. Ik heb echt het gevoel dat CODE14 er in zit voor onze groei op de lange termijn. Dat past ook heel er goed bij onze eigen visie. We werken nu vijf jaar samen en het overgrote deel van onze gestelde doelen hebben we ruimschoots behaald. Onze omzet is gestegen van 7 ton naar 5 miljoen, dat is meer dan 600% groei. Maar we hebben nog meer ambitie en met deze samenwerking is dat een kwestie van tijd. Daar ben ik van overtuigd."

Wil jij je omzet verhogen?

Of wil jij je interne proces optimaliseren voor een hoger rendement? Plan een gesprek in met Jelle en ontdek met welke oplossing wij jouw business kunnen laten accelereren!

Bellen met Jelle
Wil jij je omzet verhogen?Wil jij je omzet verhogen?

Bellen met Jelle

Wil jij je omzet verhogen, of wil jij je interne proces optimaliseren? Laat hier je gegevens achter, dan belt Jelle je terug.

Bedankt! Jelle zal z.s.m. contact met je opnemen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.