_Het verhaal van Povag

In 3 jaar tijd 700% omzetgroei

Povag
Bekijk de video
Play
700%
groei
3
systemen
Bart Pongers_ Directeur en founder Povag
"CODE14 ontwikkelt dé grote gamechanger voor Povag."

Een paar jaar geleden kwamen wij in contact met Bart en Yorrick van Povag. Vanuit de digital first strategie van Povag ontwikkelden wij de huidige webshop met productconfigurator. Door de bizar harde groei in die drie jaar, voornamelijk komend uit online sales, veranderden de wensen en zijn we samen begonnen aan het uitwerken en ontwikkelen van het landschap 2.0.

E-commerce staat op één

Povag is leverancier en producent van bedrijfsinrichting. “Dat is in de breedste zin van het woord. We willen eigenlijk een heel bedrijf kunnen inrichten dus werkplaats, kantoren en magazijnen. Maar we zijn meer dan een dozenschuiver en proberen ons te onderscheiden door meer service en een breder assortiment te bieden. Zo maken wij ook maatwerk zoals gepersonaliseerde producten of producten die een branding meekrijgen van een ander bedrijf. Daarnaast produceren, monteren en leveren we ook alles zelf af,” aldus Bart Pongers, founder en directeur van Povag.

Yorrick, co-owner en marketing directeur: “We bedienen zowel de particuliere als ook de zakelijke markt en die komen allemaal bij ons binnen via de webshop, marketplaces of google ads. E-commerce staat bij ons dus ook op altijd op nummer één.” Bart vult aan: “Iedereen shopt tegenwoordig online en dat wordt alleen maar meer."

PovagPovag
“De systemen die wij nu ontwikkelen gaan ons helpen om de groei in Europa te verwezenlijken die wij voor ogen hebben”

Enorm snelle groei brengt veel uitdagingen met zich mee

Dat Povag hard is gegroeid sinds haar start is wel duidelijk, want maar liefst 300% groei per jaar mogen de heren momenteel noteren. ”Doordat we zo ontzettend zijn gegroeid heeft dat de nodige uitdagingen met zich meegebracht. In het begin van Povag waren we alleen maar bezig om zoveel mogelijk sales te draaien. Toen dat lekker ging lopen kwam er meer focus op de schaalbaarheid van onze organisatie en vooral ook foutmarge reductie. En natuurlijk ook om de beste ervaring te bieden online,” zegt Bart.

Een aantal jaar geleden ontwikkelden wij de huidige webshop voor Povag. Maar door enorme groei in het assortiment en de doorontwikkeling van de digitale strategie, waarin bijvoorbeeld de wens om internationaal te gaan steeds prominenter werd, voldeed de webshop niet meer.

Bart: “Samen met CODE14 hebben wij ons nieuwe landschap uitgetekend en we zitten nu volop in de ontwikkeling ervan. Goede software is bij ons de basis. Het moet perfect functioneren en wij moeten daar dan ook all-in op gaan, dat hoort gewoon bij ons. Om de groei te verwezenlijken die we voor ogen hebben moeten we een monster van een systeem maken. En dat is precies waarom we voor CODE14 hebben gekozen. Voor mij persoonlijk denk ik dat dit straks dé grote gamechanger is voor Povag.”

Een maatwerk PIM voor 15.000 producten

Naast de groei in omzet is Povag, zoals net genoemd, dus ook enorm gegroeid in het assortiment. Om al die producten up-to-date te houden, ze te plaatsen op de webshop, ze te beheren en ze ook de combineren voor configuratie, dat vereist nogal wat van de systemen.

“We zijn begonnen met 500 producten en dat zijn er nu ongeveer 15.000. Het huidige PIM (Product Information Management) systeem kon dat niet meer aan. We hebben naar allerlei bestaande PIM systemen gekeken, maar ze waren allemaal niet schaalbaar genoeg voor onze case. CODE14 heeft nu een eigen PIM ontwikkeld voor ons waarin we producten kunnen vullen, vertalen en ook content kunnen beheren die rechtstreeks naar onze webshops en marketplaces wordt gestuurd. We kunnen nu efficiënter en sneller de markt op met producten."

Povag

Producten samenstellen door de configurator te gebruiken

Naast dat de PIM een belangrijke factor is voor de operatie van Povag, is het configureren van producten op de webshop voor de commerciële tak een must-have. “Doordat wij een eigen productie hebben, kunnen we verschillende type kasten aanbieden. Deze kasten kunnen in allerlei kleuren, formaten en vullingen. Dat is altijd enorm lastig om aan klanten te laten zien, dus al vroeg bedachten we onze configurator. Daarin kunnen klanten zelf een kast configureren,” aldus Yorrick.

In de nieuwe webshop wordt dat voor het proces van Povag eenvoudiger, want aan de achterkant van de shop zit een configurator. Die configurator haalt producten op uit de PIM en voegt vervolgens op basis van de keuze van de klant losse onderdelen samen tot één (samengesteld) product. Zij vullen hiervoor vragen in met de mogelijke antwoorden. De prijs wordt vervolgens berekend op basis van de ingekochte artikelen voor de samengestelde variant. Als eindgebruiker krijg jij dus bij het configureren direct ook de juiste prijs aangeboden.

Doorontwikkeling passend bij de groei van Povag

Momenteel zitten we middenin de ontwikkeling van de webshop 2.0. Het nieuwe PIM systeem en de daarbij behorende configurator worden op de achtergrond al gevuld door Povag. Hierdoor kunnen we bij oplevering van de webshop straks sneller live, want alle productdata is dan al beschikbaar via de PIM en configurator.

De eerste uitwerkingen voor de verdere doorontwikkeling van het digitale Povag zijn al gemaakt. Zo staan er onder andere nog een klantportaal en 3D configurator op het programma.

Wil jij je omzet verhogen?

Of wil jij je interne proces optimaliseren voor een hoger rendement? Plan een gesprek in met Jelle en ontdek met welke oplossing wij jouw business kunnen laten accelereren!

Bellen met Jelle
Wil jij je omzet verhogen?Wil jij je omzet verhogen?

Bellen met Jelle

Wil jij je omzet verhogen, of wil jij je interne proces optimaliseren? Laat hier je gegevens achter, dan belt Jelle je terug.

Bedankt! Jelle zal z.s.m. contact met je opnemen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.