Wat is een urenregistratie app en hoe werkt het?

Veel bedrijven, organisaties of zzp’ers gebruiken een urenregistratie app (ook wel tijdregistratie app genoemd).

Vooral wanneer het werk voor meerdere klanten en projecten bestemd is, is het belangrijk de gewerkte uren nauwkeurig bij te houden. Maar dat moet wel op een makkelijke, laagdrempelige manier kunnen. Een urenregistratie app of tijdregistratie app biedt daar een oplossing voor. In dit kennisartikel vertellen we je hoe dit werkt.

Uren bijhouden in een app

Met een urenregistratie app kan elke medewerker zijn of haar gewerkte uren bijhouden. Wie zijn uren nog doorgeeft via de mail of via een Excelsheet, loopt helaas wel heel erg achter. Tegenwoordig kan dat nu meestal in een iOs of Android app voor smartphones, en/of een webapp voor laptops en desktops. Sommige bedrijven vinden het echter niet eens nodig om er een webapp voor te laten maken en kiezen ervoor om alleen een mobiele app te laten maken [LINK].

Tijdregistratie app voor zzp’ers

Een urenregistratie app is natuurlijk niet alleen bedoeld voor bedrijven die de uren van medewerkers moeten bijhouden. Veel zzp’ers hebben er ook baat bij om hun werkuren bij te houden. Zeker wanneer ze niet op uurtarief werken, maar van tevoren moeten doorgeven hoeveel uur ze aan een opdracht zullen besteden en een totaalprijs moeten opgeven.

Met een tijdregistratie app kan iedereen goed leren inschatten hoe lang bepaalde werkzaamheden eigenlijk kosten, en hoeveel uur je voor een opdracht moet reserveren. En dat bevordert uiteindelijk ook nog de privé-werkbalans.

Voorbeelden van urenregistratie apps

Voor onze klant Niverplast maakten we een urenregistratie app waarbij werknemers met hun eigen account kunnen registreren op groep, klant, project en verschillende activiteiten. Door activiteiten aan groepen te koppelen, worden de uren automatisch gefilterd en bij het juiste project neergezet.

Ook verlofuren worden bijgehouden met een ‘verlofkaart’: werknemers kunnen zien waarvoor zij hun verlofuren hebben ingediend en hoeveel uren verlof zij nog over hebben.

Een ander voorbeeld van een urenregistratie app kan bijvoorbeeld specifiek voor zzp’ers of andere bedrijven zijn die hun gewerkte uren voor de Belastingdienst willen bijhouden (denk aan de 1225 uur om gebruik te mogen maken van regelingen). Een urenregistratie app is dan vaak onderdeel van een administratiesoftwarepakket.

Gratis urenregistratie app of urenregistratie app op maat?

Er zijn gratis urenregistratie apps te vinden die in de basis kunnen voldoen aan je wensen. Je kunt ze bijna altijd gratis uitproberen voor een bepaalde periode, maar daarna moet je een betaalde versie aanschaffen. Wanneer je verschillende urenregistratie apps uitprobeert, kun je goed bepalen welke functionaliteiten, navigatie en vormgeving je prettig vindt. Niet elke urenregistratie app bevat bijvoorbeeld verlofuren, wat voor veel medewerkers wel heel belangrijk is.

Mocht er geen tijdregistratie app tussen zitten die echt aan jouw eisen voldoet om de gewerkte uren goed bij te houden, dan staat CODE14 voor je klaar om een urenregistratie app op maat te maken.

Onze Smart Grow formule

Slimmer werken, sneller werken of uitdagender werk bieden? Lees in onze whitepaper meer ins & outs over de Smart Grow formule en bepaal welke oplossing jouw business gaat laten acceleren!