Wat is Laravel en hoe werkt het?

This is some text inside of a div block.

Bij CODE14 ontwikkelen we sinds 2014 onze webapplicaties met Laravel. Al onze developers worden opgeleid tot Laravel ontwikkelaars.

Door te werken met dit web framework kunnen we diverse vraagstukken invullen: van gecompliceerde tot eenvoudige webapplicaties. Maar wat is dat Laravel?

Wat is Laravel?

In zeer korte tijd werd Laravel populair onder PHP developers nadat het voor het eerst geïntroduceerd werd in 2011 door ontwikkelaar Taylor Otwell. Hij bedacht en creëerde Laravel, omdat hij ervaarde dat er geen PHP framework was die precies paste bij zijn wensen en eisen. Het doel van Otwell was dan ook een web framework te maken die simpel te gebruiken is en waarop veelgebruikte functionaliteiten ter beschikking zijn.

Veel programmeurs maken tegenwoordig gebruik van het web framework van Laravel. Maar wat is dan, een web framework? Voor je beeldvorming: vroeger moesten developers echt alle overhead, zoals routing, database connecties en verbinding met een queueing systeem, zelf regelen. Je kunt je voorstellen dat deze overhead bizar veel tijd kostte. Nu niet meer, want dergelijke overhead zit al in Laravel, waardoor wij ons kunnen focussen op de functionaliteiten van de applicatie.

Laravel leren

Zelf aan de slag met Laravel? Dat kan! Laravel biedt een enorm platform met documentatie over het web framework. Dat bieden ze aan in artikelen, maar ook in video tutorials, de zogenoemde ‘Laracasts’. Meer dan 1000 video’s bevinden zich inmiddels in Laracasts. Of je nou de eerste stappen wilt gaat zetten met Laravel of dat je al een professional bent: voor ieder wat wils, want je kunt lessen volgen vanaf de start of gewoon halverwege instromen! Je kunt zo op ieder gewenst moment jouw Laravel skills updaten. Hoe ver ben jij al? Kun jij jezelf al Laravel ontwikkelaar noemen?

Laravel ontwikkelaars uit het Oosten

Een aantal developers binnen ons team zijn officieel Certified Laravel Developer. Mogen deze fresh Laravel ontwikkelaars uit het Oosten jou helpen met maatwerk software, applicaties of koppelingen? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen sparren over jouw doelen, dromen of passie voor Laravel!

Meer uit onze kennisbank