Wat is een business platform en wat kun je ermee?

This is some text inside of a div block.

Lijkt het je gaaf om mensen bij elkaar te brengen, vraag en aanbod te laten matchen of bijvoorbeeld cursussen te geven?

Dat kan allemaal online, met een online business platform.

Wat is een business platform?

Met een business platform wordt in de context van ons werkveld een digitale omgeving of digitaal gedreven organisatiemodel bedoeld waar gebruikers met elkaar kunnen communiceren over een bepaald onderwerp, of een product of dienst kunnen vinden binnen een bepaalde context.

Een business platform kan bedoeld zijn als een sociaal platform zoals Facebook of een forum, een vraag-en-aanbod platform zoals Marktplaats, intranet als intern communicatieplatform voor medewerkers van een bedrijf of een business platform waar de eigenaar iets aanbiedt aan de gebruiker, zoals huurwoningen of digitale trainingen.

De gebruiker moet zich aanmelden voor een (gratis) account en krijgt daarmee toegang tot functies die je niet kunt uitvoeren zonder ingelogd te zijn. Met een account kun je bijvoorbeeld reageren op een aanbod, berichten sturen, je ergens voor inschrijven of jouw eigen producten of diensten aanbieden. De eigenaar van het business platform kan er dan ook zelf voor kiezen óf hij eraan wil verdienen, en hoe hij aan de gebruikers wil verdienen.

Platform business model

Het ene platform verdient bijvoorbeeld aan advertenties, het andere platform verdient door simpelweg diensten en producten te verkopen en een ander platform business model is gebaseerd op de marge op de service die het platform biedt. Er zijn echter nog meer soorten.

Om tot jouw ideale platform business model te komen, begin je met het beantwoorden van de volgende vragen:

  1. Wie en wat kan ik met elkaar verbinden? (doelgroep, aanbieders, producten)
  2. Wat is daarvoor nodig?
  3. Wat biedt mijn business platform aan en waarom zouden gebruikers (en aanbieders) ervoor betalen?
  4. Bestaat er niet al zo’n business platform? Zo ja, hoe kan ik nog meer waarde bieden dan mijn concurrent?

All-in-one business platform

Wil je een all-in-one business platform? Door goede API-koppelingen kun je eindeloos veel functies aan je platform koppelen. Door een speciale API-koppeling voor jouw all-in-one business platform te laten ontwikkelen, communiceren alle systemen, applicaties en software met elkaar. Zo kun je zowel het programma voor je boekhouding als de communicatietool voor de bezorgdienst vanuit een systeem beheren. Dat is wat een all-in-one business platform inhoudt.

Business platform laten ontwikkelen

Word je enthousiast wanneer je denkt aan een eigen business platform? We helpen je graag om die droom waar te maken. Of het nu gaat om het bouwen van het gehele platform, of het ontwikkelen van API’s om een all-in-one business platform te realiseren.

Ons team van ontwikkelaars bestaat uit uiteenlopende specialisten die regelmatig met elkaar sparren. We hebben ervaring met het ontwikkelen van applicaties, websites en platforms in elke programmeertaal. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar we werken wel met maatwerkoplossingen.

Dat betekent dat je niet betaalt voor functies die je niet nodig hebt. Daarnaast zijn we ook goed in het bedenken van een sterk platform business model, zodat je jouw investering op een slimme manier kunt terugverdienen.

Meer uit onze kennisbank