Prev
Next

Maatwerk CMS versus Open Source CMS

Een standaard Open Source CMS gebruiken of toch maatwerk laten bouwen? Een website of webshop laten ontwikkelen is vaak een flinke investering, maak daarom altijd vooraf de juiste keuzes op basis van wensen, eisen en functionaliteiten. Hoe kies je nou de best passende optie?

Wat is een CMS?

Een Content Management Systeem, afgekort CMS, zorgt ervoor dat je heel eenvoudig content op websites en webshops kunt beheren. Voor het plaatsen van artikelen op zo’n CMS hoef je niet altijd technische kennis te hebben, vaak wordt er wel hulp ingeschakeld van een professional als het gaat om het initiële design.

Standaard versus maatwerk CMS

Naast de standaard CMS-oplossingen zoals WordPress of Joomla!, zijn er ook maatwerk CMS systemen. Binnen standaardoplossingen kan er alleen gekozen worden uit functionaliteiten die de standaardoplossing biedt. Het woord maatwerk zegt het eigenlijk al: je kunt volledig alles naar eigen wens inrichten. Wil je een simpele website waar je alleen content op gaat plaatsen, dan zal een standaard en goedkope CMS-oplossing zoals WordPress prima voor je werken. Heb je hele specifieke functionaliteiten of eisen, dan zal waarschijnlijk de maatwerk oplossing goedkoper, toekomst gerichter en beter voor je werken.

De standaard oplossing: Open Source CMS

Alles wat online is, is opgebouwd uit code. Deze code is bij een Open Source CMS al standaard gemaakt voor je, maar je kunt het ook zien en aanpassen. Voordeel hiervan is dat je dus de code kunt aanpassen, nadeel is dat je daardoor ook veel ‘’kapot’’ kunt maken. Wil je functionaliteiten die niet in de standaard code zitten? Dan zullen deze alsnog maatwerk moeten worden gemaakt. Het standaard CMS moet dan alsnog maatwerk omgebouwd worden, wat qua kosten hoog op kan lopen. WordPress is een goed voorbeeld van een Open Source CMS.

Maatwerkoplossing: Closed Source CMS

Wil je een website of webshop die volledig voldoet aan je wensen, eisen en die ook nog eens volledig uniek is? Dan is Closed Source CMS de beste oplossing. Closed Source CMS is ontwikkeld door softwareontwikkelaars, volledig uit eigen code opgebouwd. Deze code is niet zichtbaar of aan te passen door derden, alleen de ontwikkelaar kan aanpassingen doen in de code. Naast dat het veiliger en makkelijker te onderhouden en doorontwikkelen is, is het grootste voordeel dat je alles wat je hartje begeert in je website of webshop kunt inbouwen. Klinkt eng, dat maatwerk? Lees dan onze blog over de angst voor maatwerk software.

Wil je meer weten over Open Source Software en Closed Source Software? Of interesse naar onze maatwerk CMS oplossingen? Neem dan contact met ons op.

Download de whitepaper

Smart Grow
formule

Er is niet één goede oplossing voor alle uitdagingen, maar met de Smart Grow formule is de uitkomst wél altijd hetzelfde: duurzame schaalbare groei en procesoptimalisatie. Slimmer werken, sneller werken of uitdagender werk bieden? Lees in onze whitepaper meer ins & outs over de Smart Grow formule en bepaal welke oplossing jouw business gaat laten acceleren!

Download de Whitepaper

Grow Smart
Formule

Download de whitepaper

Slimmer werken, sneller werken of uitdagender werk bieden? Lees in onze whitepaper meer ins & outs over de Smart Grow Formule en bepaal welke oplossing jouw business gaat laten acceleren!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.