Wat is een Android app en hoe krijg je deze in de Android app store?

This is some text inside of a div block.

Wanneer je een Android app hebt laten ontwikkelen, wil je ook dat mensen deze kunnen vinden en gebruiken.

De beste manier om dat mogelijk te maken, is om je Android app toe te voegen aan de Android app store. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? En wat is een Android app precies?

Wat is een Android app?

Een Android app is een mobiele applicatie - ook wel mobiele app genoemd – die je kunt installeren op je mobiele telefoon of tablet. Hiermee voeg je een extra functionaliteit toe aan je apparaat, zoals een spelletje (Wordfeud), een mobiel platform om het laatste nieuws mee te bekijken (NU.nl), een app waarmee je een melding krijgt wanneer er een regenbui gaat vallen (Buienalarm) of om je dagelijkse stappen mee te tellen (Google Fit). Het kan alle kanten op.

Het belangrijkste aan een Android app is dat het alleen voor Android-besturingssystemen is (van Google) en dat je het niet kunt gebruiken op een iPhone of iPad. Daar heb je speciale iOS-applicaties voor.

Wat is een Android app store?

In een Android app store (oftewel: de Google Play Store) kun je de Android apps downloaden. De Google Play Store is meestal al standaard op Android-apparaten geïnstalleerd.

Veel apps kun je gratis downloaden, maar er zijn ook apps waar je een klein bedrag voor moet betalen. De gratis Android apps bevatten vaak reclame om toch iets op te leveren voor degene die de app ontwikkeld heeft. Betaalde apps bieden over het algemeen meer mogelijkheden dan de gratis versie, en heten dan ook een ‘pro-versie’ of een ‘premium-versie’. Soms zit er ook een abonnementsvorm aan vast, waarbij de gebruiker van de app elke maand een bepaald bedrag betaalt.

Wanneer je een Android app hebt laten ontwikkelen, staat deze natuurlijk niet automatisch in de Android app store. Echter is dit redelijk snel gedaan, in tegenstelling tot de app store van iOS. Je meldt je aan voor een Google Play-ontwikkelaarsaccount (of laat ons dat doen), betaalt eenmalig 25 euro en je kunt het downloadbestand voor jouw Android app toevoegen.

Daarnaast is er ook informatie over de app nodig voor gebruikers, zodat zij weten wat ze met de app kunnen doen en door wie de app is gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan icoontjes, screenshots, de titel en de omschrijving. Een van de belangrijkste dingen om op te letten wanneer de app eenmaal in de Android app store staat, zijn de recensies die gebruikers over jouw Android app kunnen geven. Dat kan van groot belang zijn wanneer iemand besluit om jouw app wel of niet te downloaden.

Android app development

Veel bedrijven kiezen ervoor zelf een Android app te laten ontwikkelen om een verdienmodel mee te creëren, of om meerwaarde te bieden voor hun klanten. Android app development kan aan het begin een investering zijn, maar betaalt zich meestal goed terug door klanten die voor jouw bedrijf kiezen omdat een Android app het mogelijk maakt om jouw product of dienst beter te gebruiken, of doordat je gebruikers laat betalen voor de app.

Wij denken met je mee in het vinden van een oplossing die jouw investering terugverdient. De hoogte van de investering is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de functies van de app. Om de investeringskosten te berekenen, hebben wij een investeringscalculator gemaakt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Heb je ideeën voor een Android app en wil je CODE14 inschakelen als betrouwbare partij voor Android app development? Of ben je benieuwd welke gave mogelijkheden er voor jouw bedrijf zijn op het gebied van Android apps? Neem dan contact met ons op. Dat kan natuurlijk ook als je liever een iOS-app laat ontwikkelen.

Meer uit onze kennisbank