Een website laten maken met Craft CMS

This is some text inside of a div block.

Een website met custom design, waar je simpel content kunt beheren, eigen functionaliteiten kunt toevoegen en kunt koppelen met andere (interne) systemen?

Het nieuwe Craft CMS biedt vele voordelen op het gebied van ontwikkeling en design ten opzichte van de standaard CMS systemen.

Wat is Craft CMS

Tegenwoordig worden de meeste websites en webshops standaard ontwikkeld met een CMS, een Content Management Systeem. Het CMS is in ware de back-end van een website waar de content, zoals teksten en afbeeldingen, aangepast en toegevoegd kan worden. Er zijn diverse CMS systemen bekend zoals bijvoorbeeld Wordpress. Een Craft website is een soortgelijk CMS systeem, maar is op vele vlakken beter ingericht en handiger in gebruik.

Het ontwikkelen in Craft CMS biedt vele voordelen voor ons als ontwikkelaar, maar ook voor jou als gebruiker. De standaard CMS systemen die wij allemaal kennen, zoals o.a. Wordpress, zijn prima te gebruiken voor de wat meer “standaard” websites en webshops. Je werkt in standaard design thema’s met een standaard achterkant om je aanpassingen te kunnen doen.

Het voordeel van Craft CMS is dat niets standaard is. Aan de voorkant is er alle ruimte voor eigen design, lay-out en ook functionaliteiten. Maar ook aan de achterkant vind je geen standaard inrichting. Wat doet jouw organisatie, hoe is jouw werkwijze online? Vaak is dat niet standaard toch? Een standaard oplossing voldoet dan ook meestal niet. Met het Craft CMS kunnen we alles op een simpele en efficiënte manier maatwerk voor jou inrichten zodat je nooit meer een functie hoeft te missen.

Headless CMS

Het Craft CMS is te gebruiken als headless CMS. Dat houdt in dat de front-end en back-end los van elkaar te ontwikkelen zijn. Normaliter zit je qua front-end (design) vast aan thema’s of templates, bij een headless CMS kunnen we het design volledig op maat ontwerpen. Zo is er meer vrijheid en keuze voor het ontwikkelen van de front-end. Tevens kun je via een headless CMS op meerdere platformen content plaatsen binnen hetzelfde CMS. Stel je hebt een website en een mobiele app en wilt op beide platformen je gloednieuwe blog of product plaatsen. Vanuit het headless CMS kun je dit eenvoudig op beide platformen plaatsen. De twee platformen zijn namelijk in het CMS met elkaar verbonden d.m.v. een API koppeling.

De voordelen van Craft CMS

  • Goede mogelijkheden voor koppeling met andere systemen
  • Maatwerk functionaliteiten zijn toe te voegen
  • CMS kan maatwerk worden ingericht, passend bij jouw situatie
  • Volledig maatwerk design
  • Eenvoudig in gebruik

Past een Craft CMS website bij jou

Wij maken software op maat, oplossingen die echt bij jouw doelen aansluiten en uiteindelijk rendement opleveren. Dat is precies waarom wij graag met Craft CMS werken. We zitten niet vast aan standaard templates of oplossingen, kunnen systemen koppelen waar nodig en kunnen de platformen super gebruiksvriendelijk voor jou als ook voor jouw klant maken. Heeft jouw onderneming online groeiambities? Verwacht jij meer van een online platform dan de standaard? Wil je interne systemen koppelen met je webshop? Een klantenportaal optuigen? Er zijn veel redenen om voor een maatwerk craft website te kiezen.

Craft CMS website laten maken

Mogen wij met jouw online droom meedenken? Onze software experts voorzien je graag van advies over de best passende digitale oplossing bij jouw strategische doelen. Als de Craft CMS website het best past bij jouw uitdaging laten we je graag zien hoe een craft website werkt en waarom wij er zo graag mee werken. Neem eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Meer uit onze kennisbank