Wat kost het om een app te laten maken?

This is some text inside of a div block.

‘’Wat kost dat ongeveer, een app laten maken?’’ een vraag die wij veel krijgen.

Een vraag waar geen antwoord op te geven is, want aan maatwerk hangt geen vast prijskaartje. Wel kunnen wij uitleggen hoe wij de prijs van een app berekenen.

Goedkoop is duurkoop

Er zijn zat programma’s online te vinden waarmee je een eigen app kunt maken. Er is natuurlijk wel enige kennis voor nodig. Zie het als het kopen van een bos bloemen. Je kiest de kleurtjes die passen bij je interieur, maar krijgt verder een standaard bos bloemen, het is niet uniek. Wat nou als je zelf de natuur in gaat, bijzondere bloemen gaat plukken en deze verwerkt tot een unieke bos? Kost meer tijd en energie, maar niemand zal hetzelfde boeket op de keukentafel hebben staan! Wij kiezen altijd voor een unieke bos bloemen, maatwerk dus.

Wij zien in veel gevallen dat software partijen standaard oplossingen hebben gemaakt, en op den duur voldoet zo’n standaard oplossing niet meer. Het bedrijf is aan het veranderen of aan het groeien en de software moet meegroeien. In veel standaard oplossingen wordt er geen rekening gehouden met veranderende situaties. Goedkoop is dus ook wel duurkoop, want zo’n standaard oplossing is misschien wel goedkoop, maar standaardpakketten gaan gemiddeld zo’n 3 jaar 100% veilig en werkend mee. Stel dat je 3x zoveel betaalt voor een maatwerkoplossing waar je 10 jaar of zelfs langer mee kunt?

Wat kost een app?

De prijs van een maatwerk app wordt bij de meeste ontwikkelaars bepaald door het aantal uren wat er voor een software ontwikkelaars in gaat zitten. Om de kosten van een app in kaart te brengen, gaan we natuurlijk eerst in gesprek met elkaar. Daaruit halen wij jouw wensen & eisen op basis van de door jullie bepaalde strategie. Wij zetten deze om in functionaliteiten die de app nodig gaat hebben. De functionaliteiten van een app spelen een grote rol in de prijs. Het is namelijk afhankelijk van hoe eenvoudig of complex een functionaliteit is. Wil je er een simpel contactformulier in? Eenvoudig. Wil je de app gekoppeld hebben met één van je andere programma’s? Dat is complex. We moeten dan namelijk een API koppeling bouwen en daar kunnen heel wat ontwikkeluren in gaan zitten.

Een app kan gebouwd worden op verschillende platformen. Op basis van de functionaliteiten, maar ook de wensen en eisen, kan er gekozen worden voor een native app, hybride app of web app. In de keuze van het platform moet je ook rekening houden met budget, want een native app is de duurdere variant onder de apps. Een native app moet per besturingssysteem (iOS/Android) gebouwd worden, omdat ieder besturingssysteem anders is geprogrammeerd. Wil je een native app dus op alle smartphones toegankelijk maken, dan moet je de app vaker bouwen, wat de prijs in veel gevallen ook bijna verdubbelt.

Waarom een app ontwikkelen duur is

Waarom laat je een maatpak maken als je ook een pak uit de standaard collectie kunt kopen die meer dan de helft goedkoper is? Precies, een maatpak zit als gegoten, is gemaakt voor jou en je kunt het veel langer dragen door de hoge kwaliteit van de stoffen. Gek vergelijk? Nee hoor, want ook voor een maatwerk app geldt: het zit als gegoten, doet exact wat jij wilt en is veel duurzamer. Een uniek app idee kun je niet ‘’knippen en plakken’’ tot een app, developers gaan écht voor jou aan het programmeren om jouw wensen en eisen tot leven te laten komen. Een deel van de hoge kosten van maatwerk zit ook in developers. Het is een beroep waarvoor je veel ervaring opgebouwd moet hebben en er is ook een schaarste aan programmeurs. Dat betekent dat de uurprijzen voor software ontwikkelaars vaak boven de 90 euro per uur liggen. Maatwerk kost dan wel meer tijd en geld, maar het rendement is ook vele malen hoger als er gekozen wordt voor een duurzame oplossing met functionaliteiten die passen bij de toekomstplannen.

Wat kost jouw app idee?

Het ontwikkelen van een app is een flinke investering in zowel tijd als geld. Wij werken graag aan duurzame relaties met onze klanten, want we zullen langere tijd veel samen moeten werken aan het ontwikkelen van jouw app idee. Ben je op zoek naar een goedkope app? Dan zijn wij niet de juiste partner voor jou. Wij willen met jou in gesprek, kijken samen naar jouw strategische wensen & eisen, maken een toekomstgericht plan voor je software en gaan een langdurige relatie aan.

Neem eens contact met ons op voor een kennismaking, we plannen graag een koffieafspraak met je in! Wil je meer informatie over apps of software, kijk dan ook eens naar onze andere kennisbank artikelen.

Meer uit onze kennisbank