_Jelle Smeijers_ Co-founder

Een mobiele app ontwerpen? Drie verschillende app ideeën voor jou!

Mobiele apps worden voor veel verschillende toepassingen aangeboden, maar je vindt ze ook steeds vaker in bedrijven. De apps werden eerder veelal gebruikt voor ‘’fun’’, maar nu vooral voor de functionaliteiten. In deze blog geef ik je drie verschillende app ideeën!

Mobiele app bouwen

Een mobiele app bouwen kan veel tijd en geld kosten. Het is geen simpel karweitje en het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Vraag daarom altijd een app ontwikkelaar om advies, want zij zijn zich bewust van de do’s & don’ts maar bovenal kunnen ze jou adviseren of een mobiele app wel de geschikte oplossing is of dat een andere applicatie beter bij je past (en vaak ook goedkoper is). CODE14 heeft specialistische app ontwikkelaars die jou graag adviseren. Ook al is een mobiele app niet voor jou geschikt, je hebt zeker wat aan de onderstaande app ideeën. Ieder onderstaand app idee kan geschikt zijn voor een native app, hybride app of web app!

App idee 1: Verkopen van producten

Veel bedrijven gebruiken een mobiele app voor het verkopen van hun producten. Op het internet vinden we veel webshops, tegenwoordig hebben veel van deze webshops ook al een app. Zo kun je eenvoudig op je computer bestellen, maar ook als je geen computer tot je beschikking hebt kan je producten bekijken en kopen via je mobiel of tablet. Deze bedrijven creëren een fantastische klantbeleving, je kunt namelijk op ieder gewenst moment kopen, want ze zijn altijd en overal online!

App idee 2: Leveren van een dienst

Een mobiele app is een goed middel om een dienst te leveren, voornamelijk door de vele extra functionaliteiten. Naast dat je gebruikers kunt activeren tot interactie via je app, zoals bij Where@, heeft een mobiel of tablet functies die je met een app kunt inzetten. Denk hierbij aan de camera, GPS en pushberichten. Door middel van GPS kan je met de Where@ app eenvoudig evenementen vinden die in de buurt zijn. Tevens kun je met een app een mooie toegevoegde waarde bieden voor de gebruikers van je product of dienst.

App idee 3: Interne processen versnellen en verbeteren

Naast dat je een iOS of Android app goed kunt inzetten voor je klanten, zijn er ook interne processen die sneller en beter kunnen verlopen door het gebruik van een mobiele app. We maken intern vaak veel gebruik van desktop- of webapplicaties, maar wat als je medewerkers niet de beschikking hebben over een computer of internet? Een mobiele app biedt dan een goede uitkomst. Zo kun je een app ontwerpen voor urenregistratie, zoals in de app van Niverplast, of ritopdrachten voor chauffeurs zoals in de app van Roaders Drive.

Een aantal concrete voorbeelden van applicaties:
 • Producten kunnen bekijken en kopen (webshop app)
 • Projecten bekijken, bewerken en afvinken (projectregistratie)
 • Administratie (Financieel, HR)
 • E-learning en school portals (educatie)
 • Nieuws delen & bloggen
 • Urenregistratie en verlof aanvragen
 • Werkroosters en agenda’s
 • Routes en ritregistraties (transport)
 • Cliënteninformatie, notities, medicatievoorschriften etc. (zorg)
 • Marketingacties/promotionele acties ondersteunen
 • Programma, locatie, timetable, informatie en kaarten kopen (feesten/festivals)

Misschien ben je wel op zoek naar andere app ontwerpen, of weet je nog niet precies waar je naar op zoek bent? Je bent welkom voor een bakje koffie bij ons, dan kunnen we samen jouw app idee bespreken! Neem contact met onze app ontwikkelaars op.

Meer uit onze
kennisbank